fbpx
Skip to main content
Грижата за кожата през зимата

Грижата за кожата през зимата

Зимата – един от най-красивите сезони! Бял пухкав сняг, игра със снежни топки, коледни празници, чаша червено вино пред камината. Но в тази зимна приказка нашата кожа страда най-много.

Ниските температури намаляват циркулацията на кръв. Кожата ни не получава нужните хранителни вещества и кислород в резултат на което се забавят процесите на обмяна и регенерация. Този процес води до по-бързото и стареене.
За нас е важно през зимния сезон да помогнем на нашите клиенти да подберат добре както процедурите в салона така и ежедневната грижа.

1. Какви кожни проблеми се наблюдават през зимния сезон?
Кожата се изсушава, нарушава се нейната еластичност и се наблюдава лющене, напукване понякога придружено с рагади и възпаления. При хора страдащи от акне и розацея състоянието им се влушава. Контрастът между климатичните условия навън и високите температури в закритите помещения нарушават баланса в епидермалния слой. От това произлиза и основния зимен проблем – дехидратацията. Най-много страдат откритите части на тялото – ръцете и лицето и за тях трябва да се полагат специални грижи.

2. Необходимо ли е да се промени грижата за кожата на лицето през зимата и кои фактори налагат тази промяна?
Капризите на времето – студ, вятър, сняг в допълнение с изсушаващия ефект на климатиците налагат коригиране (промяна) на ежедневната грижа за кожата, както на лицето така и на ръцете. Използването на подходящи продукти е от особено значение за запазването на здравия и жизнен вид. Леките летните консистенции на кремове трябва да бъдат заменени с по-богати и плътни текстустури на продуктите.

3. Какви професионални терапии са подходящи за различните типове кожа?
Зимният сезон ни дава възможност да бъдат прилагани всички процедури. Трябва да се има предвид, че състоянието на кожата не е константна величина и е обект на много динамични промени. Именно това моментно състояние е водещо при избора на подходяща терапия в Козметично изкушение Delicious. Съобразявайки се с ограниченията и възможностите, които ни дава всеки тип кожа, индивидуалният подход може да бъде самостоятелна или комбинация от процедури, а именно:
Хидратиращи и почистващи терапии

Кислородна терапия и HydraFacial са процедури при които едновременно се почиства лицето и се доставят активни вещества. Премахват се замърсяванията и отпадъчните субстанции от роговия слой. Терапите са подходящи за всеки тип кожа, показват незабавни резултати и са насочени към специфичните проблеми на кожата. Предлагат алтернатива на инвазивните процедури и при тях няма дискомфорт.

Ексфолиращи терапии
Към тях се включват механични пилинги, като микродермаабразио и химични с различни видове киселини. Тези процедури премахват повърхностния епидермален слой, почистват кожата, регулират омазняването, просветляват тена, позволяват на продуктите за домашна грижа да хидратират и да балансират кожата.

Терапии за лице
Студеното време е подходящо за регенериращи терапии, които включват хиалуронова киселина, витамини, злато и хайвер. Компаниите, предлагащи професионални продукти и терапии за лице всяка година ни изненадват с иновативни формули и нови възможности. Резултатът е релаксиращо усещане и подхранена кожа.

Anti Age процедурите –
Пораженията върху кожата, причинени от неблагоприятните условия на околната среда и натрупаните свободни радикали и токсини, могат да бъдат сериозни. И тук идва мястото на методите за подмладяване и възстановяване на епидермиса, а именно Anti Age процедурите- лазери, радиочестотни лифтинги, неинвазивни мезотерапии. Тези терапии предоставят възможност за по-бързо, по-адекватно и навременно справяне с проблемите по кожата, причинени от климата, замърсяване и др. Препоръчително е тези процедури да започнат да се прилагат в по-ранна възраст. Създава се една естествена регулация на функциите на кожата и в последствие тя да се справи с неблагоприятните външни влияния.

Мезотерапии
Колагенова мезотерапия – GUNA. Тази уникална технология част от физиорегулативната медицина набавяйки активни съставки във физиологични концентрации подпомага саморегенерация и регулация на на дермоепидермалните процесите. Като резултати кожата е освежена и тонизирана, регулират се възпалителните и се активират възстановителните процеси.
Явлението електропорация е открито от д-р Праунист въз основа на изследванията на д-р П. Агре и д-р Р. Маккинън, които получават Нобелова награда за химия през 2003 г. Създава микроканали в кожата и клетките, които позволяват всяко вещество да бъде приложено върху повърхността на кожата (т.нар. локално приложение), за да бъде абсорбирано от нея и вътре в клетките и. Разработените коктейли и отделните активни вещества ни дават възможност да работим върху всички типове кожа и проблеми като акне, розацеа, атопичен дерматит и дехидратация.

Лазери
Една от тези процедури е ClearLift. Това е Q swich лазер разработка на Alma Laser. Терапията стимулира деленето на фибробластите – клетки, които поддържат цялостната структура на кожата, физичните свойства на съединителната тъкан и подпомагат извънклетъчната матрица. Тази технология стимулира образуването на нов колагена и еластин. Забележителни резултати с Clear Lift наблюдаваме дори при състояние на разширени капиляри и розацея, които се обострят през този този сезон.
Светлинните ръкохватки към лазерите (тип фотоподмладяване) са изключително подходящи за приложение през зимния сезон. Резултатите, които наблюдаваме от лазерните процедури, са стягане на кожата и изглаждане на фините линии и бръчки, както и качествено избледняване на пигментаците. Наблюдава се свиване на разширените пори, в резултат на което се намалява масната секреция, кожата изглежда по-здрава и сияйна.

4. Какви съпътстваши продукти за домашна грижа препоръчвате в зависимост от типа кожа през зимата?
Всички типове кожа имат нужда от различна грижа и продукти през годината. Фокусът в правилната грижа през този сезон е в избора на продукти, които могат да се справят с последствията от ниските температури.
Близо1/3 от жените са със суха кожа. Липсата на естествен овлажняващ фактор, витамини, пониженото производство на липиди въздействат още по-неблагоприятно върху нея . Тя става вяла, безжизнена и без блясък. Почивстващите продукти следва да се избират внимателно – за почистване на лицето е подходящо да се използва тоалетно мляко. Кремовете трябва да са по-богати и по-плътни на базата на масла ( алое вера, авокадо, масло от ший ), а не на водна основа. Това спомага за възстановяване на нарушената защитна бариера и загубената на влага от повърхностните слоеве. В рамките на сезона е изключително подходящо да се използват и специално създадените cold-кремове.
При мазната и смесения тип кожа за почистване е редно да се използва измивна пяна, а в случаите на по-активно омазняване може да се добави и тоник. В никакъв случай той не трябва да бъде на спиртна основа – това води до пресушаване. Изгубила своите бариерни свойства, тя става по-податлива и на възпалителни процеси. Често срещано явление е убедеността на клиентите ни, че тяхната кожа няма нужда от хидратация, а в същото време тя е силно дехидратирана. Това се дължи на прекалено агресивното почистване и използване само на изсушаващи продукти. Затова Ви съветваме да фокусирате вниманието си в подбора на качествена и подходяща козметика, и най-вече баланса между действие на хидратация и регулиране на себума.

5. Препоръчително ли е да се ползват слънцезащитни продукти и през зимния сезон ? (при какви случай)

Защитата на кожата от слънчевите лъчи е задължителна целогодишно, когато се излагаме на ултравиолетово въздействие, и като превенция срещу редица заболявания на кожата. Изборът на фотопротективни кремове трябва да е съобразен с типа кожа, пигментацията и интензивността на слънцето. Ако 17% от слънчевите лъчи се отразяват в пясъка, то в снега се отразяват 80% от тях. Затова използването на висок защитен фактор и през зимата е изключително важно, особено по време на престой или почивки в планината.

6. Вашите съвети за запазване младостта и красотата на кожата през зимата
Всички искаме красива и здрава кожа. Правилната грижа през различните сезони може да забави признаците на стареене и да подпомогне кожата в процесите на нейното самовъзстановяване . Всички изброени по- горе процедури, в правилна комбинация и съответна честота,могат да помогнат да запазим свеж и сияен вид. Препоръчваме изборът на терапии, грижа за кожата и козметиката за домашна грижа да се прави след консултация със специалист. И напомняме, че превенцията е може би най-важната стъпка към младата кожа.

Защото …… „Когато сте на 20 години, лицето ви е дадено от природата, а какво ще бъде то на 50 години, зависи от вас.“ Коко Шанел

Related Posts

Криолиполиза

Неинвазивна алтернатива на липосукцията Според статистиката на световната организация на пластичните хирурзи в последните години...

Guna гуна терапия

Как да забавим стареенето на кожата, появата на бръчки и да скъсим периода на регенерация на кожата с GUNA терапия в комбинация с други естетични процедури?

Д-р Стоилова, споделихте че терапията с GUNA инжекционен колаген е търсена като процедура от пациентите...

Delicious козметично изкушение

10 години бързи и ефективни решения за здрава и млада кожа

Delicious празнува рожден ден заедно със стотици доволни клиенти Своя 10-и рожден ден отбелязва на...

error: Content is protected !!