fbpx
Skip to main content

Ботокс

Ботулинов токсин използваме за:

  • коригиране на динамични бръчки между веждите, челото, около очите и шията
  • при хиперхидроза (повишено изпотяване по дланите и мишниците)

Динамичните бръчки по челото, между веждите и пачия крак са резултат на емоционална гримаса. Многократните контракции на лицевата мускулатура още след двадесет годишна възраст набелязват бръчките, които във времето ще се фиксират и задълбочат.

Усиленото локално потене под мишниците, дланите и ходилата се дължи на емоционално напрежение, смущение във вегетативната нервна система, психо лабилност, хормонален дисбаланс и др. Изпотяването под мишниците и ходилата често е придружено от неприятна миризма. Лечението с общо успокоителни средства, локални адстригентни разтвори и подсушаващи дезодоранти са с незадоволителен ефект.

Няколко дни преди процедурата не бива да се използват продукти против изпотяване. Зоните трябва да бъдат чисти и обезкосмени. Непосредствено преди инжектирането се прави йоден тест, който очертава зоните на най-голямо потоотделяне.

Инжектира се ботулинов токсин тип А, който блокира предаването на нервния импулс в невромускулния синапс. Временното и обратимо прекъсване на инервацията на потните жлези води до спиране на изпотяването в третираните зони.

Консултация и индивидуален пакет от процедури

Не се притеснявайте да ни потърсите, за да направим консултация и да изготвим индивидуален пакет от процедури.

Related Posts

QlmaQ лифтинг

AlmaQ

Искате ли гладка и сияйна кожа без бръчки? Знаете ли, че това вече е напълно...

Varna

Alma Lasers – лазерни процедури

Alma Harmony XL Pro e съвкупност от множество модерни приложения, които гарантират високоефективни, надеждни и...

error: Content is protected !!